Akut ízületi rhumatism

No Comments

Rheumatoid arthritis (RAA) egy gyulladásos betegség másodlagos ENT fertőzés.

MeghatározásMeghatározás

A reumás láz (RAA) egy gyulladásos betegség másodlagos fertőzés.

Ez egy autoimmun betegség (a szervezet által termelt ellenanyagok saját maga ellen). Ez befolyásolja, hogy főleg a gyerekek között 5-10 év, kivételesen előtt 3 év.

Rheumatoid arthritis fordul elő egy-három hét után a kezeletlen, vagy rosszul kezelt ENT fertőzés; ezért egy lehetséges szövődménye.

A súlyos RAA kapcsolatos lehetséges kardiális szövődmények (reumás karditisz). Következmények nélkül is fennállhat.

Okok

Rheumatoid arthritis másodlagos, hogy egy ENT fertőzés miatt egy bizonyos baktérium Csoport béta-hemolitikus streptococcus (angina, torokgyulladás vagy skarlát).

A kockázati tényezők a Rheumatoid Arthritis:

– a közösségi élet;

– a kedvezőtlen társadalmi-gazdasági feltételek;

– visszatérő streptococcus angina;

– maradj a fejlődő országokban, ahol RAA endémiás. Ez a gyulladásos betegség már most jelentősen visszaesett az iparosodott országokban.

TünetekTünetek

A reumás láz (RAA) általában a gyermekek, hét után mandulagyulladás, torokgyulladás, skarlát.

Úgy tűnhet, fokozatosan, vagy brutálisan. Megnyilvánulása, többé-kevésbé zajos, társult:

– magas láz nagyobb lehet, mint a 39 ° C kíséretében verejtékezés, sápadtság, emésztési zavarok (hányás, hasi fájdalom);

– ízületek (térd, boka, könyök, csukló, különösen, ritkábban ujjait, hip …), amely piros, meleg, fájdalmas, növelje a hangerőt.

A szív érintettsége, egy rettegett jelenség

A szív érintettsége a legrettegettebb megnyilvánulása, mert generál következmény (a szívbillentyűk), valamint a potenciálisan halálos. Ez lehet telepíteni, nagyon diszkréten. Ezért meg kell határozni a rendszeres kardiológiai ellenőrzés minden gyermek RAA .

Ez a reumás karditisz megnyilvánulhat a formája, szívburokgyulladás (gyulladás a borítékban elhelyezett szív), szívbelhártya-gyulladás (gyulladás a membrán, a bélés a belső a szív-üreg), szívizomgyulladás (gyulladás az izmok, szív). Ezek a tünetek lehet felelős, mellkasi fájdalom, szívritmus zavarok.

Bőr karakter betegségek

Bőr tünetek fordulhatnak elő: bőrpír a csomagtartóba, majd root, a végtagok és / vagy csomók a könyök, térd, csukló, dorsolumbar gerinc, a hátsó arcod a koponya.

Zavarok karakter, egy bizonyos ügyetlenség fordulhat elő, később pedig megelőzik az esemény choreic mozgások (hirtelen, szaggatott, akaratlan).

Ezt úgy hívják, Sydenham-féle chorea.

Egyéb feltételek (tüdő, vese) lehetséges, de ritka.

Megelőzési tippek

A megelőzés, a Rheumatoid Arthritis alapja a jó menedzsment látszólag jóindulatú ENT fertőzések elkerülése érdekében a megjelenés, ez a szövődmény.

Elemzi – VéleményekElemzi - Vélemények

A diagnózis a Reumás Ízületi gyulladás ( RA ) a következő gondos klinikai vizsgálata, valamint a biológiai check-up (vérvizsgálat).

A szív szövődmény vagy reumás karditisz nyilvánul korai (három héttel azután, hogy az elején a RAA), diszkréten. Az észlelt az esetek 50% – a klinikai vizsgálat, illetve a 70% – ában echokardiográfia.

Kezelések

A reumatikus láz alapul, a közigazgatás antibiotikum (penicillin, vagy makrolid abban az esetben, allergia), valamint gyulladáscsökkentő gyógyszerek (kortikoszteroidok, néha szalicilsav).

Pihenés elengedhetetlen a legalább három hét, maximum három hónap, a szív szerepét.

Mert visszaesés gyakori, fontos, hogy továbbra is a megelőző antibiotikus kezelés több éve (ami megerősített abban az esetben, ha a fül-orr-gégész vagy légúti fertőzés vagy műtét).

Egyes területeken, hogy tartalmazhat Streptococcus Egy el lehet távolítani (mandulák) vagy kezelt (arcüreggyulladás, fogászati tályog).

Kényeztesse magát másképp

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *