Egészségügyi hatások az UV Sugárzás

No Comments
Egészségügyi hatások az UV Sugárzás

Egészségügyi hatások az UV Sugárzás Egészségügyi hatások az UV Sugárzás

Ózon réteg kimerülése csökken a légkör természetes védelem a nap káros ultraibolya sugarak (UV). Ez az oldal áttekintést nyújt a súlyos egészségügyi problémákat, amelyek túlexponálás, hogy az UV-sugárzás. Megérteni ezeket a kockázatokat figyelembe ésszerű óvintézkedéseket segít élvezni a nap, csökkenti az esélyét a nap kapcsolatos egészségügyi problémák.

A bőrrák (melanoma, nonmelanoma)
Korai öregedés, illetve más, a bőr károsodását
A szürkehályog, illetve egyéb szemkárosodás
Az immunrendszer gyengülése

A Bőrrák

Minden évben, az új esetek száma, a bőr daganatos betegséget diagnosztizálnak az EGYESÜLT államokban új esetekben a rák, a mell -, prosztata -, tüdő -, vastagbél-rák együttes. Ötödik Amerikai dolgoz ki a bőrrák során az életüket. Egy Amerikai hal meg a bőrrák minden órában. Védtelen UV-sugarak a leginkább megelőzhető kockázati tényező a bőrrák.

Melanoma

Egészségügyi hatások az UV Sugárzás

A Melanoma, a legsúlyosabb bőrdaganat, a leggyakoribb daganatok között a serdülők, fiatal felnőttek éves 15-29 év. Míg a melanoma a mintegy három százaléka az esetek, a bőrrák, ami több, mint 75% – a az összes halálozás a rák, a bőr. UV expozíció, illetve a leégést, különösen gyermekkorban, vagy kockázati tényezők a betegség. Nem minden alakul kizárólag nap-kapcsolatos—más lehetséges befolyásolja a genetikai tényezők, illetve az immunrendszer hiányosságok.

A Bőrrák Nonmelanoma

A nem-melanoma bőrrák kevésbé veszélyes, mint melanoma. Ezek azonban terjedhet, ha nem kezelik, nem okoz sérülést, komolyabb egészségügyi problémák. Két fő típusú non-melanoma bőrrák: bazális sejtes, laphámrák. Ha diagnosztizált kezelt korai, a két rák ritkán halálos kimenetelű.

Bazális sejtes karcinóma a leggyakoribb típusú rák a bőr, daganatok. Általában úgy jelenik meg, mint kis húsos kidudorodást, vagy csomók a fej-nyaki, de akkor fordulhat elő, más területeken a bőr. Bazális sejtes Karcinóma lassan nő, ritkán terjed, hogy a szervezet más részeire. Lehet azonban, hogy áttörje a csont, jelentős károkat okoznak.
Laphámrák vagy daganatok, hogy jelenhetnek meg, mint csomók vagy vörös, hámló foltok. Ez a fajta rák alakulhat nagy tömegek, ellentétben a bazális sejtes karcinóma, átterjedhet a test más részein.

Korai Öregedés, illetve Más, a Bőr Károsodását

Egyéb UV-hez kapcsolódó bőrbetegségek közé tartozik aktinikus keratoses, korai öregedés, a bőr. Aktinikus keratózisok bőr növedékek, amelyek akkor jelentkeznek, a test többi részén kitéve a nap. Az arca, a keze, a karja, a “V”, a nyak különösen fogékony ez a fajta sérülés. Bár premalignus, aktinikus keratózisok egy kockázati tényező a laphámrák. Nézd emelte, piros, durva szövetű növedékek, azonnal forduljon orvosához, ha megtalálja őket.

Krónikus expozíció a nap is okoz korai öregedés, ami az idő múlásával a bőr vastag, ráncos, bőrszerű. Mivel fokozatosan következik be, gyakran fordul elő, sok évvel azután, hogy a legtöbb személy, napozás, korai öregedés gyakran tekintik elkerülhetetlen, hogy a normális része az öregedés. Azonban akár 90% – a látható a bőrelváltozások gyakran tulajdonítható, hogy az öregedés okozza a nap. Megfelelő védelem az UV sugárzás, a legtöbb korai öregedését, képes a bőr kerülni.

A szürkehályog, illetve Egyéb szemkárosodás

Szürkehályog egy formája szemkárosodás, amelyben a veszteség az átláthatóság, a szemlencse, a szem felhők látás. Ha nem kezelik, a szürkehályog vakságot. Kutatások kimutatták, hogy az UV-sugárzás növeli a bizonyos szürkehályog. Bár gyógyítható a modern szem-műtét, szürkehályog csökkenti a látás Amerikaiak millióinak költsége több milliárd dollárt az orvosi ellátás minden évben.

Más típusú szemkárosodás tartalmazzák a pterygium (szövetek növekedését, hogy a blokk látás), a bőrrák a szem körül, a degeneráció a sárgafolt (az a része, a retina, ahol a vizuális észlelés, a legtöbb akut). Mindezen problémák is csökkent a megfelelő szemvédelem. Nézd a napszemüveg, szemüveg vagy kontaktlencse, ha viseled őket, ajánlat, 99 100% – os védelmet az UV sugarak ellen.

Az Immunrendszer Gyengülése

A tudósok azt találták, hogy a túlexponálás, hogy az UV-sugárzás lehet elnyomni megfelelő működését, az immunrendszert, valamint a természetes védekező rendszerét, a bőr. Például, a bőr általában csatlakoztatja a védelem ellen, idegen hódítók, mint a rák, fertőzések. De túlexponálás, hogy az UV-sugárzás gyengíthetik az immunrendszert, csökkenti a bőr képességét, hogy megvédje a betolakodók ellen.

Tudtad, Hogy?

A bőrrák a leggyakoribb formája a rák az Egyesült Államokban.

Ultraibolya (UV) sugárzás a nap a szoláriumot minősül emberi rákkeltő a u.ok. Department of Health and Human Services, valamint az Egészségügyi világszervezet.

Túlélő Története

Egészségügyi hatások az UV Sugárzás

Először diagnosztizálták a melanóma, amikor 19 éves voltam. Találtam egy új fekete anyajegy a lábát, hogy olyan kicsi volt, mint a borravaló, a ceruza, de a recés élek. Azonnal hívtam az orvost, de volt képes elkapni a rák stádiuma I. Több mint öt műtétek később a melanoma eltűnt.

De hét évvel később visszatért. Ezúttal a melanoma mutatott fel, mint egy nagy fekete anyajegy, hogy nőtt a méret a negyedév végén a héten. Felhívtam az orvosom azonnal két műtét, hogy távolítsa el a melanoma.

Mondom, apám, hogy az ő egyetlen fia volt a melanoma az egyik legnehezebb dolog, amit valaha ettem. Aggódott, hogy soha nem fog járni, hogy a lánya az oltárhoz, de ezen a nyáron végre volt rá az esély! Miután majdnem 10 műtétek összesen, én már rákmentes, már 5 éve.

Mivel a diagnózis óta éber arról, hogy ellenőrizzük a bőr változások, valamint a naptejet, amikor szabadban tartózkodunk. Én is inspirált, hogy a hírt a bőrrák megelőzése, a hatalom, a korai diagnózis, mondom el a történetet. Ha talál egy gyanús anyajegyet, azonnal értesítse a kezelőorvosát!

—Julie Dunlap, WY

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *